Covid, Franța se îndreaptă spre lockdown. Mass-media: „Blocaj național de joi ”

Franța se închide pentru a evita colapsul. Potrivit celor relansate de BFMTV, guvernul francez a decis închiderea totală a țării în vigoare de joi de la miezul nopții , timp de o lună.

Decizia, precizează radiodifuzorul francez, va trebui confirmată de executiv în timpul celui de-al doilea Consiliu al Apărării care va avea loc miercuri dimineață, cu câteva ore înainte de un discurs al lui Emmanuel Macron, programat pentru ora 20:00.

Citește și Belgia, medicii pozitivi la covid, dar asimptomatici, chemați să se întoarcă pe secții: „Este necesar pentru a evita colapsul”

În Franța, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 33.417 de noi cazuri de infecție, potrivit datelor Santé Publique France și ale Ministerului Sănătății. Cu o zi înainte, alte 26.771 de persoane au dat rezultate pozitive. În total, de la izbucnire pandemiei s-au înregistrat 1.198.695 de pozitivi. Pe de altă parte, 523 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, 288 în spitale și 235 în casele de bătrâni.

De când a început focarul, 35.541 de persoane au murit din cauza coronavirusului. În ultimele 24 de ore, 1194 de persoane au fost spitalizate, dintre care 148 în terapie intensivă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.