Covid Franța, alte 26 de mii de cazuri și 258 de decese: posibil un nou blocaj total

În ultimele 24 de ore, 258 de persoane au murit în Franța din cauza infectării cu Covid. Noile cazuri înregistrate sunt 26771, după ce ieri au fost peste 50 de mii de cazuri. De asemenea, alarmantă este creșterea numărului de persoane admise la terapie intensivă, care sunt acum 2761, după 357 internări în ultimele 24 de ore. Se estimează că există 5800 de locuri disponibile pentru terapie intensivă.

Citește și Cine intră în carantină: iată lista statelor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat

Perspectiva unui nou blocaj total prinde putere în Franța în fața unui al doilea val „brutal” de Covid-19 care ar putea fi chiar „mai puternic decât primul”. Aceasta este alarma declanșată de Jean-Francois Delfraissy, expertul în fruntea consiliului științific al guvernului. Președintele Emmanuel Macron va conduce azi un consiliu al apărării dedicat Covid-19, iar prim-ministru Jean Castex va reuni forțele politice și organizațiile patronale și sindicale, înaintea unui al doilea consiliu al apărării.

Cele două întâlniri își propun să discute despre „înăsprirea restricțiilor în gestionarea crizei de sănătate” a Covid-19. În ceea ce privește al doilea val al epidemiei care era de „așteptat”, Delfraissy a explicat totuși: „Suntem surprinși de ceea ce se întâmplă de zece zile”. „Al doilea val va fi probabil mai puternic decât primul” și „mulți dintre concetățenii noștri încă nu au înțeles ce ne așteaptă”, a declarat el pentru microfoanele radio RTL.

Delfraissy vede „două ipoteze” pentru a încerca să limiteze acest al doilea val. Primul este „o stare de asediu mai masivă , atât în ​​orele stabilite, cât și în sfera sa la nivel național, și care poate fi implementată și în weekend”. Dacă nu va suficient, blocarea ar putea fi luată în considerare. A doua ipoteză este „aceea de a merge direct spre un lockdown, mai puțin dur decât cel din martie”, care „ar permite probabil școlilor să fie  deschise și un anumit număr de activități economice”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.