Covid, Fauci: “Este cea mai puternică pandemie din ultimii 102 ani”

În prezent ne luptăm cu o pandemie istorică, cea mai feroce din ultimii 102 ani, după cea spaniolă”, a declarat Anthony Fauci, director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, un organism al Institutelor Naționale de Sănătate (Nih) din SUA și șef al Covid în SUA, invitat de onoare la „I love science”, un maraton de streaming de 7 ore, un eveniment promovat de Fundația De Sanctis în Ziua Mondială a Științei dorit de UNESCO.

„Fără știință – a explicat Fauci – nu putem învinge această pandemie. Știința este importantă în fiecare aspect al vieții noastre și devine crucială atunci când apar noi urgențe de sănătate publică, care necesită descoperiri și inovație, precum dezvoltarea de metode de diagnostic, terapii și vaccinuri “.

“Fără știință – a reiterat el – nu se va putea opri situația de urgență Covid-19. Măsurile actuale de distanțare pot contribui la oprirea cazurilor și victimelor Sars-CoV-2, dar numai instrumentele precum vaccinurile pot pune capăt cu adevărat la pandemie “. „Situația actuală nu este unică – notează Fauci – Alte boli care au fost o plagă pentru lume de secole au fost înfrânte cu știința datorită vaccinurilor, precum cele împotriva poliomielitei și a variolei și apoi și a tuturor vaccinurilor pediatrice care în fiecare an continuă să salveze milioane de vieți ”.

Citește și Danemarca, nurcile transmit Covid-ul mutant: 17 milioane de exemplare vor fi sacrificate

„Utilizarea universală a măștilor, distanțarea socială și alte măsuri de sănătate publică pot atenua în mod semnificativ numărul uimitor de cazuri și pierderi de vieți umane în urma pandemiei Covid-19”, a spus el.

„Cu toate acestea – adaugă Fauci – instrumentele medicale precum vaccinurile, care depind mai puțin de comportamentul colectiv pentru a funcționa, sunt esențiale pentru a opri pandemia. Încheierea acestuia – conchide el – este crucială pentru a restabili un fel de normalitate în viața noastră, pentru a bunăstarea oamenilor și capacitatea societăților din întreaga lume de a prospera “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.