Covid, EMA trage alarma asupra hidroxiclorochinei: „Poate duce la sinucidere”

Hidroxiclorochina, un medicament utilizat ca terapie anti-Covid , crește riscul de sinucidere. Acest lucru a fost dezvăluit de comitetul de siguranță al EMA, agenția europeană pentru medicamente. Comitetul a recomandat actualizarea informațiilor despre produs pentru toate medicamentele care conțin clorochină sau hidroxiclorochină în urma unei revizuiri a tuturor datelor disponibile care au confirmat o legătură între utilizarea acestor medicamente și riscul de tulburări psihiatrice și comportament suicidar.

„Revizuirea – citește într-o notă – a fost lansată în mai 2020 după ce EMA a fost informată de agenția spaniolă de medicamente AEMPS cu privire la șase cazuri de tulburări psihiatrice la pacienții cu COVID-19 cărora li s-au administrat doze de hidroxiclorochină mai mari decât cele autorizate “. Clorochina și hidroxiclorochina sunt autorizate în UE pentru tratamentul unor boli autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă și lupus, precum și pentru profilaxia și tratamentul malariei, dar nu sunt autorizate pentru tratamentul anti-Covid, deoarece nu au demonstrat efecte benefice in tratamentul COVID-19 in studiile clinice.

Cu toate acestea, în prima fază a situației de urgență, atât clorochina, cât și hidroxiclorochina au fost utilizate ca tratament anti-Coronavirus, motiv pentru care, deja în aprilie și mai, EMA le-a reamintit profesioniștilor din domeniul sănătății riscurile acestor medicamente.

Citește și  Împușcată și înjunghiată în ochi: „Pedepsită pentru că începuse să lucreze”

„Se știe deja că clorochina și hidroxiclorochina, chiar și atunci când sunt utilizate în doze aprobate pentru indicații autorizate, pot provoca un spectru larg de tulburări psihiatrice. Tulburările psihotice și comportamentul suicidar sunt enumerate în informațiile despre produse ale unor medicamente care conțin clorochină sau hidroxiclorochină ca reacții adverse rare sau reacții adverse care apar cu o frecvență necunoscută. Analiza a confirmat că au apărut tulburări psihiatrice și uneori pot fi severe, atât la pacienții cu, cât și fără probleme anterioare de sănătate mintală. Pe baza datelor disponibile, analiza a arătat că, pentru hidroxiclorochină, reacțiile adverse pot apărea în prima lună după începerea tratamentului. Pentru clorochină, nu existau suficiente date pentru a stabili un calendar clar ”.

Prin urmare, comitetul EMA recomandă „actualizarea informațiilor despre produs pentru aceste medicamente pentru a oferi informații mai bune profesioniștilor din domeniul sănătății și pacienților cu privire la riscul de comportament suicidar și tulburări psihiatrice. Pacienții care utilizează medicamente cu clorochină sau hidroxiclorochină care prezintă probleme de sănătate mintală (de exemplu, gânduri iraționale, anxietate, halucinații, sentimente de confuzie sau depresie, inclusiv gânduri de auto-vătămare sau sinucidere), sau alte persoane din jurul lor care observă aceste efecte colateral, ar trebui să contacteze imediat medicul ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.ema.europa.eu/en
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.