Covid, după diagnostic, unul din 5 pacienți prezintă tulburări mintale

Covid nu pune doar presiune pe plămâni. Îmbolnăvirea cu acest virus poate provoca de asemenea, repercusiuni psihiatrice grave , cum ar fi depresia, anxietatea, insomnia și tulburarea de stres post-traumatic.

Pentru prima dată în lume, cercetătorii de la San Raffaele din Milano au demonstrat acest lucru și acum concluziile lor sunt confirmate de o cercetare mult mai amplă efectuată de Universitatea din Oxford . Potrivit cercetătorilor britanici, 20 la sută dintre pacienții infectați cu SarsCov2 sunt diagnosticați cu o tulburare psihiatrică în termen de 90 de zile de la debutul bolii .

Cele mai frecvente tulburări sunt anxietatea, depresia și insomnia, dar cercetările sugerează, de asemenea, că acești indivizi au un risc mai mare de ajunge la demență. Studiul, publicat în The Lancet Psychiatry și preluat și de New York Times , a examinat o bază de date electronică cu datele a 69 de milioane de americani, inclusiv 62.000 de cazuri de Covid-19.

Concluziile merg chiar mai departe, sugerând că persoanele cu probleme anterioare de sănătate mintală au 65% mai multe șanse de a fi infectate cu coronavirus. O declarație care este totuși primită cu scepticism de alți oameni de știință.

În august anul trecut, Francesco Benedetti, psihiatru și șeful Unității de cercetare în psihiatrie și psihobiologie clinică din San Raffaele, a fost cel care a ridicat repercusiunile virusului asupra sănătății mintale. La momentul respectiv, echipa a examinat 402 de pacienți cu o vârstă medie de 58 de ani la o lună după infecție. Acum Benedetti este pe cale să publice un al doilea studiu care ia în considerare aceiași pacienți la trei luni după boală.

Citește și Varianta Covid, în Londra nu mai sunt locuri în spitale: pacienți tratați în ambulanțe

În studiul italian se citește că, dacă anxietatea, insomnia și tulburarea de stres posttraumatic (care după o lună au afectat 42%, 40% și, respectiv, 28% dintre pacienți) tind să se îmbunătățească puțin odată cu trecerea timp, dar depresia din păcate nu dispare. Afectează 40% dintre pacienții Covid care au avut deja diagnostice psihiatrice și 20% dintre cei care nu au avut niciodată vreunul.

Covid nu atacă creierul. Consecințele asupra sănătății mintale sunt legate de inflamația pe care o provoacă. Anxietatea și depresia, prin urmare, nu sunt legate doar de condițiile sociale, cum ar fi izolarea forțată a acestor luni, ci direct de un proces patologic de inflamație. Cei care au fost tratați cu antiinflamatoare foarte puternice în timpul bolii au fost mai puțin expuși riscului de tulburări mentale.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.tpi.it/esteri/covid-disturbi-psichiatrici-pazienti-studio-dati

https://www.thelancet.com/journals/lanpsy/home

https://www.nytimes.com/

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.