Covid Brazilia, Curtea Supremă a impus vaccinul obligatoriu

Toți brazilienii vor trebui vaccinați împotriva Covid-19 sub sancțiunea interzicerii anumitor activități și a amenzilor. Judecătorii Curții Supreme au stabilit acest lucru cu o largă majoritate, a cărei sentință este o lovitură severă pentru președintele Jair Bolsonaro, care și-a anunțat deja intenția de a nu se vaccina, subliniind că nimeni nu ar trebui să fie obligat să o facă.

Curtea Supremă a precizat că decizia sa nu înseamnă că brazilienii vor fi luați cu forța pentru administrarea vaccinului, care va fi furnizat gratuit de guvern prin intermediul rețelei de sănătate publică.

Citește și Vaccinul împotriva Covid, Bolsonaro: „Nu vreau. Sunt în pericol? Problema mea”

Există peste șapte milioane de cazuri de Covid-19 înregistrate oficial în Brazilia de la începutul pandemiei. Ministerul Sănătății din Brazilia a anunțat că alte 70.574 de infecții au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore, un record pentru țara sud-americană, în timp ce decesele au crescut la 183.735. Brazilia este a treia țară din lume pentru numărul de cazuri în spatele Statelor Unite și India și a doua pentru victime.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.