Covid a sărăcit mii de familii, dar i-a îmbogățit pe cei care erau deja miliardari

Coronavirusul a stors economiile a mii și mii de familii, dar nu și a celor mai bogate. De fapt, 2020 s-a încheiat cu câștiguri uriașe pentru marea majoritate a magnaților planetei, atât de mult încât doar trei dintre cei mai bogați 20 de oameni din lume și-au văzut bogăția scăzând în anul care tocmai s-a încheiat.

Datele zdrobitoare sunt publicate de Indicele Miliardarilor Bloomberg , potrivit căruia fondatorul Amazon , Jeff Bezos , rămâne în fruntea listei celor 500 de persoane cu cea mai mare bogăție din lume , urmată de cea a lui Tesla, Elon Musk . Numere uluitoare, dacă considerați că există o pandemie la mijloc, care practic nu a făcut altceva decât să crească câștigurile unora, ajungând la cel mai mare câștig din ultimii 8 ani din istoria indicelui.

Și nu numai atât: puși împreună, cei mai bogați 20 de oameni din lume au câștigat cu aproximativ 1,77 trilioane de dolari, sau 1,440 miliarde de euro mai mult decât în ​​2019. Și potrivit agenției Bloomberg, cei 20 de bărbați și-au mărit averea 24% comparativ cu anul precedent.

Citește și Un 2021 extrem de sumbru: Nostradamus a prezis asteroizi, incendii și….zombi

În ciuda celor care, în 2020, au atins pragul sărăciei,  acești oameni au continuat să acumuleze bogății peste bogății.

 

 

date bloomberg

 

Coronavirusul a stors economiile a mii și mii de familii, dar nu și a celor mai bogate

Așa cum s-a întâmplat în 2019, Jeff Bezos continuă să conducă lista celor mai bogați miliardari din lume, condus de rezultatele spectaculoase ale Amazonului în anul pandemiei. Compania sa a fost una dintre cele mai beneficiate de pandemie, achizițiile online declanșate de restricții de mobilitate, au dus la  o rentabilitate de 75% pe tot parcursul anului 2020. Potrivit rezultatelor măsurătorilor Bloomberg, Bezos , 56 de ani, are o valoare netă de 193,7 miliarde de dolari. Averea sa a crescut cu 78.900 de milioane în ultimele douăsprezece luni (+ 68,7%).

În spatele magnatului de cumpărături online se află Elon Musk , fondator și CEO al SpaceX și Tesla. Acesta din urmă a reușit să atingă valoarea de piață de 100 miliarde dolari în decembrie anul trecut, ceea ce a dus la faptul că antreprenorul sud-african se mândrește cu o valoare netă de 160,7 miliarde dolari.

Al treilea pe podiumul de aur este Bill Gates , cu o valoare netă de 131,5 miliarde de dolari. O cifră finală la care filantropul american, concentrat cu soția sa în  conducerea fundației care îi poartă numele de familie, a ajuns la 18.400 de milioane pe parcursul anului (+ 16,3%).

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.bloomberg.com/billionaires/compare-groups 

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.