Covid, a încălcat carantina de 7 ori în 3 zile: maxi amendă de 35 de mii de dolari

A încălcat în mod repetat carantina la domiciliu și pentru aceasta autoritățile l-au pedepsit aspru. Povestea vine de la Taichung, în centrul Taiwanului și privește un bărbat care, după ce s-a întors dintr-o călătorie de afaceri în China continentală, ar fi trebuit să stea o perioadă de carantină la domiciliu. Dar, potrivit rapoartelor mass-media locale, ar fi încălcat-o de cel puțin șapte ori.

În doar trei zile, bărbatul, conform știrilor TTV, a ieșit apartament de șapte ori pentru a merge la cumpărături, pentru a-și repara mașina și pentru a efectua o serie de alte servicii de diferite tipuri. Până când a ajuns să aibă o altercație cu unul dintre vecinii săi care, știind că va trebui să petreacă o perioadă de carantină în casă și văzându-l ieșind tot timpul, a decis să-l denunțe.

Citește și Își scoate buricul și îl dă cadou iubitului ei: gestul de iubire absurd al unei tinere

Autoritățile au confirmat că bărbatul a ajuns pe 21 ianuarie pe insulă și că, așa cum prevede reglementările anti-coronavirus din Taiwan, va trebui să facă o carantină de 14 zile. Primarul orașului Taichung Lu Shiow-yen a denunțat faptul ca fiind o „infracțiune gravă” și a adăugat că „trebuie pedepsit aspru”. În plus, bărbatul va trebui să plătească și o sumă zilnică pentru costul carantinei sale.

Sancțiunea aplicată a fost de un milion de dolari noi taiwanezi, egală cu aproximativ 35 de mii de dolari SUA la care se adăugă alți 3.000 de dolari taiwanezi (107 dolari) care îi fuseseră acordați de guvern ca formă de compensație pentru perioada obligatorie de carantină și la care nu va mai avea dreptul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.