Covid, 58 de cazuri de reinfecție în Brazilia. Situație este îngrijorătoare

Situație îngrijorătoare în Brazilia : potrivit unor surse din Ministerul Sănătății, s-au înregistrat 58 de cazuri de reinfectare cu coronavirus.

În Brazilia, se declanșează alarma pentru cele 58 de noi cazuri de reinfecție, pe când la nivel internațional până în prezent s-au înregistrat  foarte puține cazuri de reinfecție. Aceștia sunt subiecți care, după ce s-au vindecat de covid în prima fază epidemică, au dat rezultate pozitive și în această a doua fază, așa cum s-a întâmplat în primul caz raportat: un medic în vârstă de 37 de ani, pozitiv în prima fază din iunie și reinfectat în octombrie. Din secvențierea genetică a virusului, a fost posibil să vedem cum femeia a contractat două tulpini diferite de virus.

Citește și Argentina, medicii neagă avortul unei victime a violului în vârstă de 12 ani: obligată să nască gemeni

După cum a afirmat Greice Madeleine Ikeda do Carmo , directorul Departamentului de articulare strategică al Ministerului Sănătății : – „ Verificăm în prezent 58 de cazuri suspectate de reinfecție raportate de autoritățile sanitare din nouă state diferite”.

Problema apare deoarece, în ciuda studiilor efectuate pentru a verifica cât poate dura imunitatea dobândită după ce a avut Covid, acestea au dat rezultate diferite: potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Arizona , anticorpii SARS-CoV-2 furnizează imunitate durabilă , în timp ce, conform studiului realizat de Institutul European de Oncologie, anticorpii s-ar reduce la jumătate după o lună.

 Brazilia a depășit 6,628,065 infecții de la începutul pandemiei și 177.000 de decese.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.