Covid, 200 de turiști britanici aflați în carantină au fugit din Verbier

Aproximativ 200 de turiști britanici au fugit azi noapte din luxoasa stațiune de schi elvețiană Verbier, încălcând măsurile restrictive de carantină emise de guvernul elvețian pentru a opri răspândirea variantei engleze a Covid-ului în Marea Britanie.

 “Mulți dintre ei au rămas în carantină o zi, înainte de a scăpa nederanjați noaptea“, a declarat Jean-Marc Sandoz, purtătorul de cuvânt al municipalității Bagnes, pentru ziarul SonntagsZeitung , numind întreaga situație ” cea mai proastă săptămână pe care o are comunitatea noastră a trăit-o vreodată ”.

Citește și Marea Britanie a identificat o nouă variantă de Coronavirus

După descoperirea noii mutații de Covid-19 în Marea Britanie , autoritățile elvețiene au anunțat pe 21 decembrie că toate persoanele care sosesc din Marea Britanie începând cu 14 decembrie vor trebui să se autoizoleze timp de 10 zile de la data sosirii.

Noile reguli de carantină se aplică și sutelor de turiști britanici care plănuiseră să petreacă sărbătorile de Crăciun în Verbier , un sat alpin situat în municipiul Bagnes din Canton du Valais, poreclit și „ Little London ” de localnici, datorită numărului mare dintre vizitatorii britanici care reprezintă 20% din turiști în timpul unui sezon tipic de iarnă. Autoritățile elvețiene au reușit să urmărească aproximativ 420 de vizitatori din Marea Britanie, cărora li s-a spus să intre în carantină.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Acest articol a fost verificat cu https://www.theguardian.com/world/2020/dec/27/hundreds-uk-tourists-flee-covid-quarantine-swiss-ski-resort-verbier
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.