Covid-19: unul din cinci bolnavi raportează tulburări psihiatrice

Există un nou spectru lansat asupra sănătății bolnavilor de Covid. Potrivit unui studiu britanic, 20% dintre cei care au contractat boala în decurs de 90 de zile suferă și de o tulburare psihiatrică. Potrivit Universității din Oxford, care efectuează un studiu cu privire la efectele bolii asupra sănătății mintale a pacienților. Principalele afecțiuni întâlnite sunt anxietatea, depresia și insomnia și acestea sunt de mare îngrijorare pentru experții britanici. În plus față de aceste tulburări, ar putea apărea și patologii mai grave, cum ar fi demența. Potrivit experților, nu este exclus ca Covid să genereze leziuni cerebrale pe care există deja idei care datează din primul val.

„Oamenii erau îngrijorați de faptul că supraviețuitorii Covid-19 aveau un risc crescut de probleme de sănătate mintală, iar constatările noastre arată că acest lucru este probabil. Serviciile (de sănătate) trebuie să fie gata să ofere asistență, mai ales că este probabil ca rezultatele noastre să fie subestimate (în numărul pacienților psihiatrici), a declarat  Paul Harrison, profesor de psihiatrie la Oxford.

Potrivit profesorului, procentul de oameni  care ar dezvolta probleme psihiatrice ar fi chiar mai mare de 20% . Studiul a fost publicat în revista științifică „The Lancet Psychiatry” și a analizat aproximativ 69 de milioane de înregistrări fișe în Statele Unite. Accesul la baza de date a verificat și situația a 62 de mii de cazuri de persoane afectate de Covid-19. Analiza a arătat că un pacient pozitiv în termen de trei luni a dezvoltat o patologie psihiatrică. O cifră care pare a fi dublul incidenței medii a tulburărilor la pacienții care suferă de alte patologii. În plus, există și o altă cifră de reîmbolnăvire destul de îngrijorătoare. Potrivit studiului, cei care au suferit de o boală mintală anterioară au fost cu 65% mai expuși infecției virusului decât restul populației.

Citește și Coronavirus, guvernul austriac evaluează posibilitatea unei blocări totale

„Acest lucru se datorează probabil unei combinații a factorilor de stres psihologic asociată cu această pandemie specială și a efectelor fizice ale bolii”, a spus Michael Bloomfield, consultant psihiatru la University College London. Simon Wessely, profesor de psihiatrie la King’s College din Londra, de aceeași părere: „ Covid-19 afectează sistemul nervos central și, prin urmare, ar putea crește direct tulburările ulterioare. Dar această cercetare confirmă faptul că acest risc a crescut din cauza problemelor de sănătate anterioare ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.thelancet.com/journals/lanpsy/home
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.