Covid-19 și regula de 6 secunde pentru a evita contagiunea

Covid-19 și regula de 6 secunde pentru a evita contagiunea

Profesorul de chimie și genomică Joshua D. Rabinowitz și cercetătoarea Caroline R. Bartman au subliniat că, pe lângă distanță, este foarte important să se evalueze timpii de contact.

Printr-un articol publicat în New York Times, profesorul de chimie și genomică Joshua D. Rabinowitz și cercetatoarea Caroline R. Bartman, au subliniat că pentru a evita contagiunea cu Covid-19 este important să nu depășim cele șase secunde de apropiere.

Cei doi savanți susțin că, pe lângă apropiere trebuie luată în seamă și timpul de contact : „Importanța dozei virale este trecută cu vederea în discuțiile despre coronavirus. Ca și cu oricare altă otravă și virușii sunt mai periculoși în cantități mai mari. Expunerile inițiale mici, tind să ducă la infecții ușoare sau asimptomatice, în timp ce dozele mai mari pot fi letale ”, au explicat experții.

Ipoteza ”imunizării în turmă” revine în Marea Britanie: „Persoane infectate cu coronavirus în mod controlat”

„Trebuie să considerăm că nu toate expunerile la coronavirus sunt egale. Intrarea într-o clădire unde cineva a avut  coronavirus nu este la fel de periculoas  ca și cum ai sta  lângă o persoană infectată într-o călătorie de o oră cu trenul”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.