Covid-19, Coreea de Nord se teme că de furtuna de nisip din China ar putea duce virusul

Coreea de Nord le-a cerut cetățenilor să rămână în case, de teamă că furtuna de nisip din Mongolia și China ar putea aduce Coronavirusul. Străzile capitalei, Phenianul, s-ar fi golit imediat după anunț. În prezent, nu există nicio legătură între fenomenul sezonier al norilor de praf și Covid, dar Coreea de Nord nu este singura țară preocupată.

Un fenomen sezonier se transformă într-un adevărat coșmar pentru Phenian. În fiecare an vine un praf galben pe cele două Corei din deșerturile Mongoliei și Chinei. Și acum țara se teme că ar putea aduce Covid-19 cu ea .

Televiziunea centrală coreeană, controlată de stat, a anunțat sosirea norului de nisip și a anunțat interzicerea la nivel național a lucrărilor de construcții în aer liber.

Citește și Coreea de Nord, Kim Jong-Un: „Nu există cazuri de Covid în țara mea”

Până în prezent, niciun studiu nu pare să confirme posibilitatea ca virusul să poată fi transferat în acest fel. Dar Coreea de Nord nu este singura în a crede că ar putea exista acest pericol. În Turkmenistan, utilizarea măștilor a fost impusă pentru a proteja cetățenii de praf. Ambasadele străine au raportat că au primit un avertisment cu privire la sosirea furtunii de nisip în Phenian. Ambasada Rusiei, cu o postare pe Facebook, a recomandat tuturor străinilor prezenți în țară să rămână în case la invitația ministrului de externe nord-coreean.

O preocupare care nu este împărtășită de Coreea de Sud , care a respins ideea că virusul poate fi transportat în acest fel.  În ciuda faptului că a anunțat că nu au existat cazuri de contagiune Covid-19 în țară, liderul Kim Jong-un a extins restricțiile stricte aprobate anterior. Dar analiștii spun că este foarte puțin probabil ca Coreea de Nord să nu fi întâlnit niciun caz.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,   Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.