Covid-19, controversă în Germania: în căminele de bătrâni se trage la sorți cine se va vaccina

O adevărată loterie pentru a decide pe cine să vaccineze. Acesta este modul în care unele case de bătrâni din Germania au decis să abordeze lipsa dozelor de vaccin, declanșând o ploaie de critici. Alarma a fost declanșată de fostul secretar de stat pentru sănătate, Lutz Stoppe, care a povestit că mama sa în vârstă de 88 de ani, „locuiește într-o casă de bătrâni din Frankfurt. Vaccinarea împotriva Covid a început săptămâna aceasta. Dozele nu sunt suficiente, iar acum se  trage la sorți cine va fi vaccinat mai întâi. Descrierea sentimentelor mele – spune el – este interzisă de etichetă”.

Citește și Norvegia, o înfricoșătoare alunecare de teren a înghițit un oraș: cel puțin un mort, mai mulți răniți și dispăruți

“Casa de bătrâni din Bavaria – scrie un utilizator -.

Aproximativ 30 de persoane în vârstă rămân împreună într-o cameră și așteaptă informații despre cine va fi vaccinat și când. Ar trebui să meargă după nume de familie, dar de la litera M nu mai există vaccin“. Printre posturi și cel al președintelui Comisiei de sănătate a Bundestagului Erwin Ruddel, care aruncă cea mai dură acuzație:

“În alte facilități vaccinul este administrat în mod arbitrar de către echipele de vaccinare persoanelor care nu se încadrează în parametrii prioritari. Țările trebuie să se afle la înălțimea responsabilităților lor “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.