Covid-19, cluburile de noapte care „sperie” Asia

Seul a pus sub control epidemia Covid-19, iar modelul său, bazat pe un amestec de tehnologie, organizare politică și simț civic, este a fost lăudat la nivel mondial. Timp de câteva săptămâni, noile cazuri de pacienți pozitivi   au crescut neglijabil și, în ultimele cinci zile, au depășit pragul de zece unități într-o singură zi.

Potrivit Associated Press, ultimul bilanț sud-coreean a înregistrat 25 de noi infecții, dintre care 15 legate de un pacient de 29 de ani. În weekendul trecut, tânărul a vizitat trei cluburi de noapte în Itaewon, un cartier popular din Seul, înainte de a fi testa pozitiv miercuri.

Din primele reconstrucții se pare că bărbatul nu a purtat  mască în interiorul cluburilor de noapte frecventate , și din acest motiv, autoritățile se așteaptă la o creștere a numărului de infectați. Doar pentru a vă face o idee despre posibilele daune, listele vizitatorilor cluburilor vizitate de pacient sunt clare. Doar sâmbătă au fost peste 1.500 de clienți.

Stropită cu alcool și dată foc în fața copiilor: soacra dă vina pe ea și o acuză că l-a provocat

Ceea ce s-a întâmplat în Coreea de Sud reprezintă o bombă cu ceas care ar putea ajunge în curând în mâinile guvernelor occidentale. Aici totul era gata să reînceapă. Școlile urmau să se redeschidă săptămâna viitoare, dar decizia este acum în discuție.

„Este încă devreme să spunem dacă ar trebui să amânăm deschiderea școlilor. Vom monitoriza răspândirea virusului și vom examina informațiile ”, a explicat Jeong Eun Kyeong, directorul centrelor din Coreea pentru controlul și prevenirea bolilor.

După cele întâmplate, guvernul se teme de apariția de noi focare și a recomandat discotecilor, barurilor, cluburilor de noapte și locurilor de divertisment similare să se închidă în toată țara timp de o lună.

Ministrul adjunct al sănătății, Kim Gang Lip, a explicat că 13  colegii de birou ale bărbatului au fost găsiți pozitivi  după ce au vizitat cluburile de noapte din Seul, în timp ce alți 12 se număra printre prietenii cu care bărbatul de 29 de ani  și-a petrecut seara.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.