Coșmarul Ebola revine în Congo: cel puțin 100 de persoane infectate și 43 de morți

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ridică alarma cu privire la apariția unui nou focar grav și letal de Ebola în Republica Democrată Congo. La sfârșitul lunii iunie, a fost declarată paradoxal  sfârșitul epidemiei în nord-estul țării africane, dar acum a apărut brusc un nou focar de infecții într-o altă porțiune a teritoriului congolez, în provincia Ecuatorului .

Pornind de la orașul Mbandaka, capitala provinciei, acest focar s-ar fi răspândit într-un timp scurt, dovedind o circulație teribil de rapidă a bolii. Numărul infecțiilor și deceselor a fost dat ieri dimineață de directorul general al OMS, Tedros Ghebreyesus: cel puțin 100 de persoane infectate și 43 de morți. Cu toate acestea, cifrele pot fi mult mai mari.

Oroare în Israel: tânără de 16 ani violată de 30 de bărbați. Demonstrații în toată țara

Infecțiile s-au răspândit acum în 11 județe din aceeași provincie iar boala se răspândește „ invizibil ” în toate comunitățile congoleze. În ​​medie trec cel puțin cinci zile între momentul în care apar simptomele și cel în care se raportează cazul autorităților de sănătate, iar în această perioadă de timp se favorizează răspândirea „nevăzută” și inconștientă a virusului mortal de la individ la individ.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.