Coșmarul coronavirusului revine: China peste 100 de milioane de locuitori au intrat în blocaj

China intră din nou în coșmarul Coronavirus . Aproximativ 108 milioane de oameni pe teritoriile de nord-est ale țării au intrat  din nou în blocaj , după descoperirea focarelor de infecție care au obligat administrațiile locale să introducă noi măsuri restrictive pentru a evita extinderea ulterioară a infecției. Provincia Jilin este în principal în pericol de epidemie , iar astăzi școlile au fost închise , transportul public a fost suspendat și mii de persoane în carantină atunci când au crezut că au scăpat de pericolul virusului.

„Nu ne mai simțim în siguranță”, a spus  pentru Bloomberg Fan Pai, un bărbat  care lucrează într-un centru comercial din Shenyang, un oraș din provincia Liaoning. Copiii  poartă din nou măști, iar asistenții medicali se plimbă în haine de protecție. Este frustrant pentru că nu știm când se va încheia această poveste. ”

Învinge Covid-ul dar se îmbolnăvește de Kawasaki: o fetiță de 5 ani se luptă între viață și moarte

Decizia scoate în evidență îngrijorarea guvernelor cu privire la o posibilă a doua undă de infecție cu Coronavirus. Autoritățile din orașul Jilin au impus carantina a peste peste opt mii de oameni care cred că sunt în pericol. Guvernul Shulan, un alt oraș dintre cele mai afectate  a anunțat introducerea unor măsuri și mai stricte începând de astăzi. Complexele rezidențiale cu cazuri confirmate sau chiar suspecte au fost închise și o singură persoană din familie va fi autorizată în următoarele zile să iasă să cumpere necesitățile de bază .

Pe scurt, un  adevărat deja vu a ceea ce s-a întâmplat în urmă cu doar câteva luni, când au fost înregistrate primele cazuri de infecție în Wuhan.  “Majoritatea chinezilor nu au fost expuși la virus și sunt în prezent susceptibili la infecția cu Covid-19, deoarece nu au obținut imunitatea “, a declarat epidemiologul chinez la CNN în weekend. Zhong Nanshan, care a adăugat: “Națiunea se confruntă cu o mare provocare, situația nu este mai bună decât în celelalte țările străine”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.