Coșmarul blocajului: două milioane de persoane acasă în Anglia, închideri în Spania, zone roșii în Franța

Coșmarul blocajului: la câteva zile după alarma lansată de Organizația Mondială a Sănătății, cu Europa în ochiul furtunii, sosesc primele măsuri restrictive. Primele blocaje locale sunt declanșate astăzi în Anglia, implicând două milioane de persoane cu închideri vizate în nord-estul țării. Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a lărgit cercul deja introdus în ultimele săptămâni în orașe precum Birmingham, Bolton sau Leicester în municipalitățile Newcastle și Sunderland, precum și în zonele Northumberland, North și South Tyneside, Gateshead și County Durham.

Sunt prevăzute restricții mai stricte asupra contactelor sociale și a orelor de deschidere a barurilor și locurilor publice, definite ca „un răspuns imediat” la „îngrijorările” pentru o nouă creștere a infecțiilor  în zonă cu rate de infecțiile locale au cuprins în prezent între 70 și 103 cazuri diagnosticate la o sută de mii de locuitori, net peste media națională.

Blocare totală timp de trei săptămâni începând cu ora 14 astăzi și în Israel, prima țară din lume care a reintrodus-o. O va face totuși, cu o serie de excepții, în special pentru participarea la ceremoniile religioase, care au ridicat multe nedumeriri. Posibilă extindere a blocului care s-ar aplica și școlilor.

Citește și Covid a lăsat New York fără bani, De Blasio și personalul lui au renunțat la salarii

Închideri vizate, de asemenea, în Spania, în regiunea Madrid, care reprezintă aproximativ o treime din toate cazurile active din țară. „Luăm măsuri, dar nu este suficient. Nimic nu va funcționa dacă nu acționăm responsabil. A existat o relaxare a comportamentelor la care nu putem face față ”, a declarat Antonio Zapatero, managerul Madridului pentru răspunsul la Covid-19.

În ciuda celor aproape zece mii de cazuri pozitive înregistrate în ultimele zile, Franța nu închide și își continuă politica privind zonele roșii, care au ajuns la peste patruzeci pe întreg teritoriul. Germania rezistă, deși cu un nou record de două mii de cazuri într-o singură zi (nu se mai întâmplase din 21 august) și o situație definită ca „gravă” în patru regiuni bavareze.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.