Corpuri umane lăsate să se descompună și devorate de șobolani: scandal la centrul de studiu de la Universitatea din Paris

Mii de corpuri umane abandonate lăsate să putrezească sau devorate de șobolani după ce au fost disecate, altele încă vândute companiilor private. Acest lucru se  întâmplă de ani de zile la Centrul pentru donarea organelor a Universității Paris-Descartes, ajuns acum în centrul unei furtuni mediatice și a unei investigații guvernamentale care, ca o primă consecință, a avut închiderea imediată a centrului de studiu în așteptarea unor verificări suplimentare asupra cazului. Declanșarea anchetei s-a făcut în urma unei anchete jurnalistice a cotidianului francez L’Express în care  a dezvăluit condițiile oribile în care au fost lăsate corpurile umane care au fost donate științei. „O groapă comună în inima Parisului”, scrie ziarul în care și astăzi zeci de cadavre stau îngrămădite unul peste celălat după ce au fost servite pentru studii.

În fața cuzațiilor, universitatea și-a recunoscut erorile și și-a cerut scuze familiilor donatorilor de cadavre.

 

Într-o declarație de pe site-ul său web, universitatea a recunoscut că practicile utilizate în centru nu erau compatibile cu respectarea demnității corpurilor pe care familia și societatea le cereau. Aceeași universitate franceză a spus că Universitatea dorește să clarifice ce s-a întâmplat punându-se la dispoziția autorităților guvernamentale pentru o anchetă și reiterând angajamentul său de a trata organismele donate cu o mai mare demnitate în viitor.

Citește și Arsă de vie de către fostul iubit, Judy moare dar va depune oricum mărturie împotriva criminalului

De fapt, cazul descoperit de ziar ar fi doar vârful icebergului, ultimele rezultate ale unei practici care pare să se desfășoare de cel puțin un deceniu și, prin urmare, ar fi implicat mii de cadavre, probabil depozitate în condiții proaste și vândute în scopuri neetice precum teste în cazul accidentelor rutiere. Ziarul a spus că a văzut fotografiile făcute în interiorul structurii din 2016 de profesorul Richard Douard, președintele centrului care și-a dat demisia la scurt timp după ce a raportat totul într-un raport tocmai din cauza inerției autorităților publice și a pune capăt acestei groazei ascunse.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.