Corornavirus, poliția din Nigeria a împușcat 18 persoane pentru că au încălcat restricțiile blocajului

Agenții de securitate nigerieni au ucis optsprezece persoane în timpul controalelor de izolare pentru coronavirus, un bilanț mult mai mare decât a făcut Covid-19 până în prezent, a anunțat organizația dreptului omului din țară . Națiunea cea mai populată din Africa a impus un blocaj total în  Lagos și Abuja și a stabilit restricții asupra altor regiuni în încercarea de a opri virusul.

Conform datelor oficiale, cazurile pozitive au ajuns la 407, dintre care 12 au murit.  Într-un raport publicat ieri, Comisia Națională pentru Drepturile Omului a declarat că a primit și documentat „105 rapoarte despre incidentele încălcărilor drepturilor omului comise de forțele de securitate” în 24 din cele 36 de state din Nigeria și Abuja. Dintre aceste plângeri, “au existat 8 episoade care au dus la 18 decese”, a adăugat el.

„Fabrica de copii” din Nigeria: 12 femei și un bebeluș au fost salvate de autorități

Organizația a menționat că numărul peroanelor ucise este  este mai mare decât victimele coronavirusului .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.