“Coronavirusul va reveni în fiecare an, ca gripa”

Probabil că nu vom învinge niciodată Coronavirusul și că acesta va reveni în fiecare an,  la fel ca gripa. Este ceea ce spune un grup de oameni de știință de la Institutul de Biologie Patogenică al Academiei Chineze de Științe Medicale. În cadrul reuniunii cu presa de la Beijing, experții au subliniat, de asemenea, că este puțin probabilă dispariția completă a Covid-19 , cum a a fost cu  Sars în 2003.

Coronavirus, Bill Gates: „O viață normală? Nu înainte de un an sau doi”

“Principala dificultate a acestei tulpini se referă la transportatorii sănătoși sau asimptomatici , ceea ce face extrem de dificilă identificarea și oprirea răspândirii virusului, în timp ce, cu Sars, în urmă cu 17 ani, odată ce focarele au fost identificate, a fost relativ mai mult simplu de a opri gravitatea  situației. În China sunt încă multe cazuri de persoane care contractează virusul de la asimptomatici , în ciuda faptului că epidemia se află sub control. Acest lucru deschide scenariul unei boli cu care specia umană va trebui să trăiască mult timp ”,  spus Jin Qi, directorul Institutului de Biologie Patogenică

“Covid-19, care a infectat mai mult de trei milioane de oameni astăzi și a provocat peste 210.000 de decese, va deveni o problemă sezonieră ” , spune Anthony Fauci, directorul Institutului Național al Alergiilor și Bolilor Infecțioase din Statele Unite.

“Unele țări speră, de asemenea, că pe măsură ce temperaturile cresc, răspândirea virusului va încetini , dar nu avem dovezi care să susțină această ipoteză. Știm că virusul este susceptibil la căldură și ar fi nevoie de o expunere de 30 de minute  la o temperatură de 56 ° C pentru a-l elimina”, a declarat Wang Guiqiang, șeful Departamentului de Boli Infecțioase la spital al Universității din Beijing.

Avertismentul unui virolog italian : ”Atenție cu Covid picăturile rămân lipite de barbă”

“Covid-19 este, de fapt, foarte diferit de cunoscutele SARS și MERS , sindromul respirator din Orientul Mijlociu, deoarece are o perioadă de incubație foarte lungă și un număr semnificativ mare de pacienți asimptomatici”, explică Guiqiang.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.