Coronavirusul și efecte asupra creierului: povestea profesorului care a supraviețuit infecției

Coronavirusul și efecte asupra creierului:  Conform unor studii asupra problemelor neurologice acuzate la cei mai gravi pacienți și conform mărturiei unui profesor și manager al Universității din Cambridge, se vorbește și despre posibilele efecte asupra creierului. Covid 19 ar putea de fapt să declanșeze o gamă largă de probleme neurologice, chiar dacă  mai ușoare, precum probleme de memorie, oboseală, concentrare.

Studiu: 6 din 10 pacienți infectați cu Covid-19 ar putea suferi de accidente vasculare cerebrale și leziuni ale creierului

BBC spune povestea lui Paul Mylrea în vârstă de 64 de ani, director al Departamentului de Comunicare și Relații externe din prestigioasa universitate britanică , care a supraviețuit coronavirusului printr – un miracol. În timpul spitalizării a avut două ischemii și în timpul primei spitalizări în terapia intensivă a riscat să moară din cauza unor cheaguri de sânge în plămâni și picioare. După alte complicații, Mylrea a fost transferat  la Spitalul Național de Neurologie și Neurochirurgie (NHNN) din Londra, unde își desfășoară activitatea dr. Arvin Chandratheva.

Neurologul spune că atunci când a văzut pentru prima dată pacientul Mylrea “avea o privire pierdută”, spune el. „Avea probleme cu vederea, nu știa cum să folosească telefonul și nu-și putea mai amintea codul pin.  M-am gândit imediat că medicamentele anticoagulante au provocat o hemoragie în creier, dar am observat ceva ciudat și anomal “.

Efectele cheagului de sânge al pacientului au fost impresionante. Nivelul normal al unui individ este egal cu 300, cel al pacienților cu AVC este în jur de 1000, în timp ce cel al lui Paul Mylrea a fost  mai mare de 80 de mii. „Nu am mai văzut niciodată așa ceva până acum. În timpul blocajului a existat o scădere accentuată a pacienților cu AVC, dar în două săptămâni, la spital au ajuns șase pacienți cu Covid-19 cu accidente vasculare cerebrale foarte grave. Acestea nu au fost persoane cu alte patologii cum ar fi diabeticii și cei care suferă de hipertensiune, dar au avut valori absolut anomale în comparație cu accidentele vasculare cerebrale „tradiționale”, a explicat neurologul.

Studiu: la femeile însărcinate, coronavirusul poate deteriora placenta

Dr. Chandratheva a analizat problema creierului cauzată de infecție, cele două ischemii , memorie, coordonare și limbaj. Astăzi Paul este bine și spune: „Le-au spus soției și fiicelor mele să se pregătească pentru ce-i mai rău. Singurul lucru pe care îl puteau face la acea vreme, potrivit medicilor, a fost să aștepte. Încă nu știu cum, dar am supraviețuit și m-am vindecat treptat, dar astăzi nu pot citi cu aceeași viteză ca înainte și am mai multe dificultăți în memorarea informațiilor, dar medicii spun că este normal după leziunile raportate creierului meu. Fizic sunt bine și chiar medicii au confirmat acest lucru, dar  nu mai pot face aceeași activitate sportivă ca înainte. Mă antrenam la sală, mergeam cu bicicleta și înotam. Acum cel puțin sper să pot reveni în piscină “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.