Coronavirusul s-a schimbat: „Acum rezistă măștilor, distanțării și spălării mâinilor”

O mutație semnificativă a coronavirusului l- ar fi putut face mai rezistent la măsurile majore de prevenire . Aceasta este alarma care vine dintr-un studiu realizat de unii cercetători din SUA, care au detectat o mutație pornind de la proteina „spike”.

Studiul, care încă nu a fost supus unei „peer-review”, a implicat genomul Sars-CoV-2 , analizat într-o zonă geografică destul de mare din orașul Houston și împrejurimile sale începând cu primul  caz confirmat, care datează de la începutul lunii martie. Cercetătorii, care lucrează la Universitatea din Texas și Universitatea din Chicago, au analizat peste 5.000 de secvențe genomice diferite, detectând o mutație semnificativă a virusului în 99,9% din cazurile noi, relatează Telegraph .

Citește și :  Coronavirus, virusologul Yan: „Este un agent patogen creat în laborator. Nimeni nu spune adevărul: chiar și OMS colaborează cu Beijingul”

Potrivit autorilor studiului, mutația ar fi rezultatul unui fel de reacție în lanț: nerespectarea măsurilor de prevenire ar fi favorizat răspândirea necontrolată a virusului, care în cele din urmă ar fi deveni din ce în ce mai puternic, până la eludarea obstacolelor cu care se poate confrunta cu contagiunea. Teama cercetătorilor este că, odată cu diferitele mutații, Sars-CoV-2 ar putea rezista chiar și la utilizarea măștilor , la spălarea și dezinfectarea mâinilor și la o distanță de 1-2 metri. Cu toate acestea, mutația ar face virusul mai dificil de oprit și i-ar crește încărcătura virală a pacienților infectați, dar nu ar modifica mortalitatea ..

Foarte îngrijorat de situație este David Morens , virolog al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) și colaborator direct al lui Anthony Fauci : „Dacă există confirmări, toate acestea ar putea avea implicații importante asupra capacității noastre de a controla virusul”. Implicațiile ar viza nu numai măsurile preventive, ci și eficacitatea unui vaccin . Cu toate acestea, nu toți experții sunt convinși de ceea ce a rezultat din studiu, susținând necesitatea unei revizuiri definitive și a unor noi studii cu privire la posibilele mutații ale virusului.

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.