Coronavirusul rezistă la frig: urme de virus găsit pe peștii congelați, haos în China

Coronavirusul rezistă pe suprafețe înghețate: o altă confirmare, după cele din ultimele luni, vine din China, unde a început primul focar Covid din lume. Potrivit ziarului Global Times , de fapt, urme ale virusului Sars-CoV-2 au fost descoperite în Qingdao pe un ambalaj de pește congelat al unui producător indonezian , Pt. Putri Indah. Vama chineză a anunțat că importurile de la acest furnizor vor fi suspendate pentru o săptămână, până vinerea viitoare.

Această descoperire, conform Centrului de Prevenire și Control al Bolilor din China, ar putea însemna că „coronavirusul folosește produse refrigerate ca transportatori”, ceea ce ar permite răspândirea „transfrontalieră și pe distanțe lungi”.

Citește și Chimioterapie suspendată timp de trei luni din cauza Coronavirusului, o mamă moare de cancer la 31 de ani

Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru: produsele congelate au fost deja puse în centrul atenției în ultimele săptămâni , din cauza siguranței alimentare. Se întâmplase deja cu un pachet de aripi de pui din Longgang, Shenzhen și cu creveții înghețați din Ecuador, în mai multe provincii. Controalele de trasabilitate au crescut recent pentru a evita răspândirea Covid-19 prin alimente congelate importate din străinătate. (Citiți articolul original al Global Times aici)

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.