Coronavirusul oprește războaiele: grupurile armate din întreaga lume declară armistițiu

Coronavirusul oprește războaiele: diferitele grupuri armate din Siria până la Camerun, din Filipine până în Yemen, sunt în toate favoarea încetării focului mondial. Știrile au o semnificație istorică

Acum câteva zile ONU a cerut încetarea focului global cu ocazia pandemiei coronavirusului. Și acum, aproape incredibil, țările, una după cealaltă aflate în război  ajung la acorduri de pace temporare. Diferitele grupuri armate au răspuns la nivel mondial, fiind de acord cu depunerea armelor. Iată, în sfârșit, un efect pozitiv, surprinzător, neașteptat și mai ales interesant al acestei urgențe globale de sănătate.

Se întâmplă cu adevărat și este de necrezut. Un suflu de ușurare pentru toate țările în război. Diferitele grupuri armate din Siria până la Camerun, din Filipine până în Yemen, sunt în toate favoarea încetării focului mondial. Știrile au o semnificație istorică: diferitele facțiuni ale țărilor în război, fie că sunt rebeli sau armate guvernamentale, au ajuns la un acord de pace temporar în aceste ore cu scopul de a se apăra de un inamic invizibil, dar periculos, Sars-Cov2 .

Citește și Coronavirus, trimisul ONU în Siria: ” Încetați focul imediat !”

Diferitele grupuri armate au declarat armistițiul , răspunzând prompt la apelul secretarului general al ONU, Antonio Guterres, lansat în urmă cu doar câteva zile. Nimeni nu a reușit în mulți ani de istorie să obțină încetarea focului de această amploare.  Un virus al coroanei microscopice care  împreună cu atâta jale și atâta durere, a fost în mod evident capabil să aducă și ceva bun, la fel de prețios ca sănătatea: pace! ”

Sursa:  Time/BBC/tasnimnews/news anti war/jpost

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.