Coronavirusul a ajuns în cea mai mare tabără de refugiați din lume: acum există riscul unui masacru

Organizația Națiunilor Unite a confirmat că un refugiat de etnia rohingya și o altă persoană au fost găsite pozitive la Covid-19 într-unul dintre cele mai mari tabere de refugiați din lume, Cox’s Bazar, Bangladesh. Asociațiile care operează la fața locului se tem acum de un dezastru umanitar de proporții enorme.

Tabăra de refugiați, care are o densitate a populației mai mare decât unele dintre cele mai aglomerate orașe din lume, a fost blocată complet din 14 martie, în încercarea de a preveni răspândirea virusului. Totuși, în mod evident, acest lucru nu a împiedicat ca infecția să genereze imediat alarmă. Joi, Organizația Națiunilor Unite a confirmat că un refugiat de etnie rohingya și o altă persoană au fost găsite pozitive la Covid-19 . „Ambii pacienți se află în izolare ”, a declarat agenția Națiunilor Unite pentru refugiați, însă riscul ca infecțiile în astfel de situații  este foarte real.

Și totuși, în cea mai mare piață din Indonezia, vânzarea liliecilor este în plină activitate

În tabăra de refugiați accesul la servicii esențiale, cum ar fi baie, apă potabilă și alimente se face prin așteptările la cozi interminabile. Mai mult, se vorbește despre o populație care a fugit de persecuția în Myanmar și, prin urmare, condițiilor lor de sănătate sunt precare. Medicii fără frontiere au avertizat  înaintea urgenței coronavirusului, că o treime dintre pacienții tratați aveau probleme ale tractului respirator și prin urmare, cu un risc major în caz de boală.

„Acum că virusul a intrat în cea mai mare tabără a refugiaților din lume, ne temem că perspectiva a mii de morți din Covid-19 este foarte reală . Această pandemie ar putea întoarce țara înapoi cu   decenii ”, a declarat directorul de sănătate Salvați Copiii din Bangladesh.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.