Coronavirus, ziarul german Die Welt atacă Italia: “Mafia așteaptă banii Europei”

Ciocnire dură între ziarul german Die Welt și guvernul italian. Într-un articol apărut online ziarul conservator german îi cere cancelarului Merkel „ să rămână nemișcată”, guvernul de la Berlin este rugat să nu cedeze solicitărilor italiene.  În aceste zile se vorbește despre Eurobonds și Germania și Olanda par să fie cele mai ferme țări din poziția lor contrară.

În text articolului este scris și faptul că în Italia mafia așteaptă ”ploaia cu bani” de la  UE (aici articolul în limba originală). „Solidaritatea este o categorie importantă a Europei”, dar „suveranitatea națională asupra alegătorilor este centrală”, se citește în articol. Solidaritatea trebuie să fie generoasă, dar „fără limite și controale?”, scrie Die Welt

“Ar trebui să fie clar că în Italia – unde mafia este puternică și acum așteaptă noile fonduri de la Bruxelles – fondurile ar trebui plătite doar pentru sistemul de sănătate și nu pentru sistemul social și fiscal”. „Și desigur italienii trebuie să fie controlați de Bruxelles și să utilizeze fondurile în conformitate cu regulile. Chiar și în criza coronavirusului, principiile fundamentale trebuie să se aplice în continuare”, concluzionează ziarul.

Jaxon, copilul născut fără o parte din cap, a murit: povestea lui a înduioșat o lume întreagă

 

Cuvintele scrise în articol l-au infuriat pe ministrul de externe Luigi Di Maio , care într-un interviu acordat programului tv Uno Mattina a comentat : „O declarație rușinoasă și inacceptabilă. Sper că guvernul german nu va ține cont de el. Italia azi  plânge victimele coronavirusului, dar a plâns și încă mai plânge victimele mafiei. Nu accept astfel atacuri   în acest moment ».

„Este inacceptabil – a insistat Di Maio – că într-un moment în care Italia cere să poată cheltui toți banii necesari pentru a-și ajuta cetățenii, antreprenorii, lucrătorii, șomerii, tinerii și bătrânii, să se facă astfel de considerații “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.