Coronavirus, vești bune de la OMS: „80% dintre persoanele infectate se însănătoșesc”

Pe măsură ce infecțiile cu coronavirus din Italia cresc și odată cu acestea, crește și îngrijorarea generală a cetățenilor, iată sosesc veștile bune. Directorul general al OMS, Organizația Mondială a Sănătății, ne asigură:

” Pe fiecare zi care trece, știm tot puțin mai multe detalii despre coronavirus și boala pe care o provoacă. Știm că peste 80% dintre pacienți au va vindeca “. Așa a vorbit Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei întâlniri de urgență cu miniștrii africani ai sănătății: „ În 2% din cazurile raportate, coronavirusul este fatal și riscul de deces crește pe măsură ce pacientul este mai în vârstă “, a adăugat el.

„ Dar ceilalți 20% dintre pacienți cu boli grave sau critice, de la scurta respirație la șoc respirator și insuficiență . Acești pacienți au nevoie de îngrijiri intensive, folosind echipamente precum mașini de susținere respiratorie care, după cum știți, acestea sunt rare în multe țări africane. Și acest lucru este un motiv de îngrijorare ” , a continuat Ghebreyesu.

Citește și Bea un pahar de urină pe zi: „M-a vindecat de depresie și mă face să par mai tânăr”

Între timp, o misiune OMS este în drum spre Wuhan, epicentrul epidemiei din China , a anunțat directorul general. Echipa este formată din experți ai Centrului american pentru controlul și prevenirea bolilor și a Institutului american de sănătate, precum și experți din Singapore, Coreea de Sud, Japonia, Nigeria, Germania și Rusia.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.