Coronavirus, vaccinul Oxford: 100 de milioane de doze până la sfârșitul anului

Coronavirusul continuă să facă victime la nivel mondial. Vaccinul ar putea fi până în decembrie, a spus Institutul Jenner de la Universitatea Oxford.  Vaccinul a fost dezvoltat în colaborare cu Irbm din Pomezia. Rezultatele experimentării pe maimuțe și primii 320 de voluntari care au primit vaccinul au fost încurajatoare. Intenția este de a efectua teste clinice pe 5.000 de persoane în iunie și de a pune la dispoziție 100 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului.

Avertismentul unui virolog italian : ”Atenție cu Covid picăturile rămân lipite de barbă”

Cele două institute au anunțat un acord pentru dezvoltarea tratamentului coronavirus și distribuirea ulterioară la nivel mondial. Vaccinul împotriva Covid-19 este în prezent studiat la universitatea britanică din Oxford. În plus, parteneriatul solicită adoptarea unui model non-profit pe toată durata pandemiei. Prin unirea forțelor și disponibilitatea celor două institute, se speră să accelereze crearea unui vaccin. În acest fel, primele 100 de milioane de doze ar fi distribuite până în decembrie 2020. Categoria de persoane cu riscuri majore vor avea prioritare, au specificat cercetătorii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.