Coronavirus, urgență totală și în Spania. Paramedic: “O femeie mi-a oferit 500 de euro pentru a vedea cadavrul soțului ei mort”

Urgența coronavirusului începe să se răspândească și în alte țări europene. Spania, după Italia, este a doua țară europeană (și a treia din lume) pentru numărul de decedați. Până în prezent,sunt peste 25.000 de cazuri de infecție și, conform ultimului buletin oficial emis de autoritățile de sănătate iberice,  1378 de persoane au murit.

În Spania există mai multe focare de infecții, deși cel mai îngrijorător este  fără îndoială, cel din Madrid. De fapt, în Capitală, situația este dramatică, în timp ce guvernul Sanchez a decis rechiziționarea diferitelor structuri hoteliere și private pentru izolarea celor mai puțin infectați, în spitale terapia intensivă a ajuns la limită, iar echipamentele de protecție personală încep să fie tot mai rare  pentru medici și asistente.

Citește și Coronavirus: Trump declară stare de calamitate

Până acum, în Spania, sunt mai mulți sunt morți decât vindecați. După cum explică și Roberto Pellegrino, un trimis special al Il Giornale din Madrid, spitalele funcționează non-stop, dar sunt din ce în ce mai multe victime. De asemenea, este raportată o mărturie dramatică, cea a unui paramedic care lucrează în spitalul Ramón y Cajal din Madrid:

„Nu mai avem locuri în morgi, cel puțin 15 cadavre care au rămas afară. O doamnă disperată mi-a oferit și 500 de euro pentru a vedea pentru ultima oară cadavrul soțului înainte de a avea loc incinerarea ».

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.