Coronavirus, Universitatea din Oxford: „Virusul poate fi prevenit cu un medicament împotriva malariei”

Împotriva coronavirusului nu există încă un vaccin, dar se presupune că acesta poate fi prevenit cu un medicament împotriva malariei .  Universitatea din Oxford  efectuează un studiu asupra a aproximativ 40 de mii de medici și asistente pentru a determina dacă medicamentul antimalarian hidroxiclorochina (derivat al clorochininei) este într-adevăr eficient în contrastarea COVID-19.

Medicamentul a dat un răspuns satisfăcător pentru unii pacienți bolnavi. Un sistem care ar putea fi considerabil util înainte de realizarea unui vaccin pentru cei care sunt mai expuși la infecție, cum ar fi medicii, de fapt.

Coronavirus New York: groapa comună din Hart Island

Pe de altă parte, trebuie spus că pacienții care au beneficiat de acest tip de medicamente aveau simptome foarte ușoare ale bolii și că pacienții mai gravi nu au avut niciun beneficiu iar în unele cazuri, au murit. Există alte câteva instrumente pentru a stabili eficacitatea  acestui tip de medicamente așa că s-a decis să se facă cercetări care să clarifice răspunsul virusului la aceste substanțe.

Singura modalitate de a ști dacă aceste medicamente sunt cu adevărat eficiente împotriva coronavirusului ar fi să fie testat pe un număr mare de persoane expuse riscului de infecție. Din acest motiv, oamenii de știință britanici de la Universitatea din Oxford care au dezvoltat procesul au decis să implice 40 de mii de medici și asistente care lucrează în prima linie cu bolnavii de Covis-19. Cu toate acestea, rezultatele studiului nu vor fi disponibile până anul viitor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.