Coronavirus, un voluntar al testării vaccinului din Brazilia , a murit

Un voluntar care a participat la procesul de testare a vaccinul împotriva coronavirus dezvoltat de Universitatea din Oxford din Brazilia, a murit. Știrea a fost dată de surse oficiale, dar nu s-a specificat dacă persoana a primit vaccinul sau placebo.

Aceasta este prima moarte a unui voluntar care a luat parte la testele diferitelor vaccinuri testate în întreaga lume. Asigurările vin de la Oxford că faza 3 a vaccinului, dezvoltată în colaborare cu AstraZeneca, care va continua, după ce un comitet independent a concluzionat că nu există niciun risc pentru sănătate pentru voluntari.

“După analiza acestui caz în Brazilia nu există îngrijorări cu privire la siguranța acestor teste și un comitet independent, precum și agenția braziliană de acordare a licențelor, au recomandat continuarea testelor”, a explicat universitatea într-un comunicat. . AstraZeneca a spus că nu poate „comenta cazuri individuale”, dar a confirmat că protocoalele au fost respectate.

Citește și STOP testării vaccinului AstraZeneca: „Reacție anormală”

Agenția Bloomberg și ziarul brazilian O Globo au declarat că au primit confirmarea de la o sursă anonimă legată de proces că victima a primit doza de placebo și nu vaccinul și, prin urmare, face parte din așa-numitul „grup de control”.

Potrivit presei braziliene, el este un tânăr medic de 28 de ani, care fusese în prima linie a  luptei împotriva pandemiei din spitalele din Rio de Janeiro. Agenția braziliană de medicamente Anvisa a confirmat că a primit „o notificare a cazului pe 19 octombrie” și a obținut raportul de la comisia independentă.

În septembrie, testele pentru același vaccin au fost suspendate după un caz de „boală potențial inexplicabilă” la un voluntar din Marea Britanie. Cercetările au stabilit că inflamația coloanei vertebrale nu a fost legată de vaccin.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.