Coronavirus, un nou studiu israelian: „Răspândirea virusului se oprește după 70 de zile”

Indiferent de măsurile restrictive, răspândirea Coronavirusului se oprește după 70 de zile: aceasta este rezultatul unui studiu asupra virusului realizat de fostul general israelian Isaac Ben Israel, șeful programului de studii de siguranță al Universității din Tel Aviv și președinte al Consiliul Național pentru Cercetare și Dezvoltare. Potrivit profesorului, Covid-19 este de fapt un virus „cronometrat”. Nemulțumirile și criticile aduse savantului, care și-a expus teoria sa la postul de radio 12 , nu au lipsit, dar Ben Israel și-a expus teza , susținută de dovezi statistice.

Conform studiului, numărul de noi cazuri de Covid-19 atinge apogeul după aproximativ 40 de zile de la începutul epidemiei și apoi ajunge la zero noi infecții după 70 de zile. Ca dovadă a acestui fapt, ar exista faptul că atât în ​​țările care au adoptat o blocare severă, cât și în cele care au impus măsuri mai stricte, s-a atins apogeul între a patra și a șasea săptămână, sau între a douăzeci și a opta și a patruzecea și a doua zi .

Coronavirus, China: 46 de noi cazuri și un deces în Hubei

„Incidența pacienților a fost mai mare zi de zi. Acest lucru s-a întâmplat în primele patru săptămâni, după descoperirea epidemiei în Israel – a spus Ben Israel – Începând cu a șasea săptămână, creșterea numărului de pacienți a scăzut, atingând un număr maxim în a șasea săptămână cu 700 de infectați pe zi. De atunci a scăzut și astăzi sunt doar 300 de noi cazuri

Prin urmare, Ben Israel este convins că puterea virusului va fi epuizată după 70 de zile. Potrivit savantului, însă, măsurile restrictive au fost utile pentru a evita prăbușirea sistemelor naționale de sănătate, ceea ce s-ar fi întâmplat dacă virusul ar fi circulat liber: „Este așa în toată lumea. Atât în ​​țările în care au adoptat măsuri de blocaj precum Italia, cât și în țări care au circulat liberi precum Taiwan sau Singapore. În aceste țări se înregistrează o creștere până la a patra și a șasea săptămână și imediat după o scădere, până când dispare în a opta săptămână “.

Poți vedea studiul AICI

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.