Coronavirus, un nou studiu dezvăluie: „S-a răspândit în septembrie, nu în Wuhan, ci în sudul Chinei”

Coronavirusul s-ar fi răspândit în septembrie  nu în Wuhan, ci în sudul Chinei: un nou studiu britanic dezvăluie un nou scenariu supra istoriei epidemiei Covid-19. Cercetarea, realizată de geneticianul Peter Forster de la Universitatea din Cambridge și publicată de revista științifică Proceedings of the National Academy of Sciences , nu a fost încă certificată de comunitatea științifică și se bazează pe izolarea a 160 de tulpini de virus, care, în opinia oamenilor de știință s-ar fi schimbat și în trei variante.

Intervievat de South China Morning Post, Forster a spus că „Răspândirea virusului a început cel mai probabil în sudul Chinei și nu în Wuhan, iar  dovezile pot proveni doar din analiza altor lilieci. Este posibil ca virusul să se fi transformat  în forma sa finală în urmă cu câteva luni, rămânând într-un liliac sau al unui alt animal sau chiar în oameni timp de câteva luni, fără a infecta alte persoane.”

Coronavirus Bogota: draperii roșii la ferestrele celor care le este foame

Prin urmare s-a stabilit că data începerii epidemiei poate fi între 13 septembrie și 7 decembrie. Dar surprizele nu s-au terminat. Conform studiului, de fapt, există 3 tulpini de virus în circulație, catalogate ca A, B și C. Cercetătorii sunt convinși că tulpina B, cea care s-a răspândit în Wuhan, ar fi diferită de o altă tulpină, clasificată ca A, care ar fi fost izolat Guangdong, la aproximativ 500 de kilometri de capitala Hubei. Ce s-a răspândit în Europa este virusul C, ar fi în schimb un derivat al tulpinii B.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.