Coronavirus, un medic din Bergamo: «Trebuie să alegem pe cine să tratăm și pe cine nu, ca în război»

”Se hotărăște administrarea tratamentului în baza vârstei și a condițiilor de sănătate. Ca în război”. Așa a descris situația dificilă din spitalul Papa Giovanni XXIII din Bergamo medicul Christian Salaroli, anestezist din terapia inensivă care a folosit cuvinte sincere într-un interviu acordat Corriere della Sera cu privire la gestionarea situației de urgență Coronavirus în spitalele din Lombardia.
 

Medicii au ajuns deja la punctul de a face evaluări cu privire la cine ar putea răspunde mai bine la tratament și la cine nu: „Deoarece, din păcate, există o disproporție între resursele spitalului, paturile de terapie intensivă și persoanele bolnave critice și nu toate sunt intubate”.

Citește și Coronavirus, „Poate fi necesar să se stabilească o limită de vârstă pentru terapie intensivă”

Se decide într-o cameră de urgență folosită pentru evenimente de masă, unde intră doar pacienți cu Covid-19. Crieteriile sunt vârsta și tabloul clinic general, dar și „capacitatea pacientului de a se recupera în terapie intensivă”:

„Dacă o persoană între 80 și 95 de ani are insuficiență respiratorie severă”, spune Salaroli, probabil că nu se mai merge mai departe cu tratamentul. Dacă pacientul are mai mult de trei organe cu insuficiență înseamnă că are o rată de mortalitate sută la sută”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.