Coronavirus, un McDonald’s din China interzice intrarea „oamenilor de culoare” VIDEO

„Negrii nu pot intra”. Această frază rasială a apărut pe un anunț la intrarea într-un McDonald’s din Guangzhou , un oraș din sudul Chinei,  din „motive de securitate”, având în vedere situația de urgență Coronavirus . Un mesaj plin de rasism care a devenit viral datorită unui videoclip difuzat pe Twitter ca urmare a știrilor de noi infecții de Covid-19 care au afectat a cetățenii de origine africană. Desigur, indignarea oamenilor de pe web a fost imediată, iar videoclipul care a făcut în jurul lumii în câteva ore.

“Imediat după ce am aflat despre comunicarea neautorizată într-un restaurant din Guangzhou, am eliminat anunțul și am închis temporar restaurantul”, a fost declarația cu care McDonald’s și-a cerut scuze pentru nefericitul episod.

Coronavirus, carantina golește orașele iar animalele pun stăpânire pe ele: maimuțele se scufundă în piscină

În Guangzhou există o mare comunitate de migranți africani și acesta, din păcate, nu este primul episod de discriminare împotriva lor în aceste zile de urgență Coronavirus, scrie BBC, care a strâns mărturiile unor lideri ai comunităților africane cu domiciliul în orașul chinez. Mulți proprietari și-au evacuat chiriașii „negri” de teama infecției cu Covid-19.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.