Coronavirus, un cardinal chinez acuză Beijing: „Partidul Comunist Chinez este vinovat de pandemie”

Arhiepiscopul Yangonului atacă autoritățile țării pentru că au obligat la tăcere medicii, jurnaliștii și intelectualii care au dat alarma în decembrie. “Poporul chinez este primele victime ale regimului”

„Regimul partidului comunist chinez este în primul rând responsabil pentru pandemia coronavirusului. „De ceea ce a făcut și ceea ce nu a făcut” i au provoacat „pagube peste tot în lume”, iar ”poporul chinez este prima victimă” a virusului și,  „prima victimă a acestui regim represiv”. Acuzația a fost făcută de cardinalul Charles Bo, arhiepiscopul Yangonului, într-o declarație publicată pe site-ul diecezei sale.

Pentru prima dată de la începutul epidemiei de coronavirus, care a luat naștere la Wuhan în regiunea Hubei, un mai mare a bisericii se ridică împotriva regimului chinez, considerându-l responsabil la nivel mondial de daunel umane și economice.

Coronavirus, Shenzhen primul oraș chinez care a interzis pisicile și câinii

Acuzându-l direct pe „omul puternic Xi ​​[Jingping]”, cardinalul Bo amintește modul în care autoritățile au redus la tăcere medicii, jurnaliștii și intelectualii care au dat alarma deja în decembrie, așteptând până pe 23 ianuarie înainte de a izola Wuhan și Hubei. Citând un studiu de la Universitatea din Southampton, Bo spune că „dacă China ar fi acționat responsabil cu una, două sau trei săptămâni mai devreme, numărul de persoane infectate cu virusul ar fi fost cu 66%, 86% sau chiar 95% mai mic.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.