Coronavirus, ucide două persoane pentru a fugi din Wuhan: condamnat la moarte

Un bărbat a fost condamnat la moarte în China pentru că a încercat să scape din Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus, prin forțarea unui bloc rutier și înjunghierea la moarte a doi oficiali. Aceasta este prima sentință de moarte emisă de o instanță chineză din motive legate de epidemie. Povestea este reconstruită de presa internațională, care raportează datele actualizate ale infecției: peste 80 de mii de infectați și 3 mii de morți în China continentală.

Bărbatul, relatează agențiile de știri chineze, a încercat să forțeze unul dintre punctele de control instituite pentru a controla răspândirea virusului, la care sunt adăugate alte măsuri, cum ar fi controlul de temperatură și restricțiile de plecări impus de mai multe orașe pentru a preveni infecția să se răspândească. Pe 1 martie, o instanță a emis o pedeapsă cu moartea unui tânăr de 23 de ani, care a ucis două persoane în încercarea de a trece un punct de control.

Faptele datează din 6 februarie. Bărbatul, care conducea un microbuz cu o altă persoană, fusese oprit în Luo Meng din Honghe, în sud-vestul provinciei Yunnan. Refuzase să coopereze și pasagerul care era cu el încercase să forțeze punctul de control.

Citește și Răspândirea coronavirusului în Italia nu se oprește: 1.800 infectați și 52 de morți. Zboruri cancelate

Oficialul începuse să-i filmeze pe cei doi cu telefonul mobil, iar la acel moment, tânărul de 23 de ani l-a înjunghiat mortal cu un cuțit atacând imediat un alt ofițer care intervenise pentru a-și salva colegul. Cei doi oficiali au murit din cauza rănilor. Deși tânărul de 23 de ani s-a predat și a ulterior a mărturisit instanța a decis să-l condamne la moarte.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.