Coronavirus, Trump s-a răzgândit și interzice exportul de măști și mănuși

Donald Trump a interzis exportul măștilor și mănușilor chirurgicale în timpul urgenței coronavirusului, invocând Defense Production Act,  legea care permite guvernului să controleze producția industrială în timp de război.

“Comanda de astăzi este un alt pas în lupta noastră pentru prevenirea acaparirii, creșterea prețurilor, acțiunea profitorilor prin prevenirea exportului periculos de instrumente de protecție de care avem nevoie”, se arată într-un comunicat al Casa albă. Ordinul președintelui ”va ajuta la asigurarea faptului că vor rămâne în țara noastră și vor fi alocate acolo unde este nevoie pentru a învinge virusul”.

Trump: „Se recomandă utilizarea măștii, eu nu o voi purta”

Cu toate acestea, într-o conferința de presă, Trump a precizat că nu va împiedica vânzarea materialelor altor țări care le-au „comandat mai demult”, în special celor care se confruntă cu epidemii grave. “Dacă au comenzi făcute de ceva timp și vor anumite lucruri, le voi permite să le primească pentru că cred că este corect – a spus el – au probleme proporționale sau relativ mai mari decât ale noastre”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.