Coronavirus: Trump declară stare de calamitate

Donald Trump a declarat stare de calamitate în urma creșterii rapide a cazurilor de coronavirus în Statele Unite și la New York, care a devenit epicentrul epidemiei. Prin urmare președintele american ar fi pregătit o serie de ajutoare către New York, după ce primarul De Blasio s-a plâns de puținele măsuri introduse în sprijinul situației de urgență.

Președintele american Donald Trum a declarat o stare gravă de dezastru pentru orașul New York , marcat de coronavirus mult mai mult decât alte orașe americane. În acest fel, metropola va putea găsi mai ușor fondurile puse la dispoziție de guvernul federal pentru a face față situațiilor de urgență coronavirus. Numărul de infecții înregistrate pe 21 martie, au ajuns la 5.683 de cazuri pozitive și 43 de decese .

„Acum e New York , este epicentrul pandemiei americane“ de coronavirus : acestea sunt cuvintele din SUA primarul metropolei , Bill De Blasio . Numărul contagiilor și al victimelor este în continuă creștere: 7.845 de pacienți infectați, cu peste 2.000 mai mulți decât joi. “Acesta înseamnă  o treime din cazurile pozitive din întreaga SUA și două treimi din cazurile din statul New York – a adăugat el -. Urăsc să o spun, dar suntem epicentrul acestei crize , chiar aici, în cel mai mare oraș din țară. ”

Numărul total al  infecțiilor sin SUA a ajuns la 19.624 (actualizate la 20:59 la 20 martie) și 260 de decese.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.