Coronavirus, Trump blochează măștile destinate Germaniei: mânia Berlinului

Cresc tensiunile între Statele Unite și Germania în contextul urgenței de coronavirus. Președintele american Donald Trump care a dispus blocarea a 200 de mii de măști destinate Germaniei. Marfa a fost localizată în aeroportul din Bangkok, Thailanda, gata să plece în Europa până când Trump a decis rechiziționarea acesteia, produsă de o companie americană: 3M. Acțiunea a stârnit inevitabil mânia Berlinului, potrivit ministrului său de interne a declarat că este vorba  despre un act de piraterie modernă.

Ipoteza ”imunizării în turmă” revine în Marea Britanie: „Persoane infectate cu coronavirus în mod controlat”

Potrivit unor observatori politici, președintele Trump nu ar suporta ideea că o companie americană vinde marfa de bază altor țări decât Statelor Unite. Deja pe 3 aprilie, președintele a spus că orice ajutor acordat Spaniei și Italiei va avea loc  numai în cazul producerii excesive de materiale sanitare  în  SUA.

Comportamentul lui Trump s-a concretizat în măsura de sechestrare a măștilor, fapt  condamnat imediat de către autoritățile germane, care și-au exprimat dezaprobarea și mânia prin intermediul ministrului de interne, Andreas Geisel: „Un act de piraterie internațională modernă. O acțiune inumană și inacceptabilă ”

Coronavirus, Trump s-a răzgândit și interzice exportul de măști și mănuși

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.