Coronavirus, „Trump a oferit o sumă uriașă pentru a avea vaccinul german exclusiv pentru SUA ”

CureVac, care lucrează cot la cot cu institutul public de cercetare Paul-Ehrlich-Institut la un vaccin împotriva Coronavirus, ar fi refuzat o ofertă generoasă din partea lui Donald Trump. Oamenii de știință și cercetătorii lucrează pentru a găsi remedii și vaccinuri împotriva Covid-19.

Între timp, cursa pentru a găsi un vaccin a stârnit și un război economic între Statele Unite și Germania. Obiectul litigiului este un potențial vaccin contra Coronavirusului la care lucrează oameni de știință germani de la compania biofarmaceutică CureVac. Indiscreția, scursă din ziarul german Die Welt, amintește complotul celor mai înspăimântătoare filme hollywoodiene. CureVac, care lucrează în strânsă colaborare cu institutul public de cercetare Paul-Ehrlich-Institut și lucrează la un vaccin împotriva Coronavirus, ar fi refuzat o ofertă generoasă din partea lui Donald Trump.

Citește și Trump negativ la testul de Coronavirus În SUA infecțiile s-au dublat în 24 de ore, 58 de morți

Președintele american ar fi pus pe masă o sumă uriașă – ziarul Welt scrie despre un miliard de euro – pentru a pune mâna pe companie și cercetătorii și pentru a păstra vaccinul exclusiv pentru Statele Unite. O propunere care îți provoacă frisoane, dar nu și pentru managerul superior Christof Hettich a respins-o cu cuvinte clare: „Vrem să dezvoltăm un vaccin pentru întreaga lume și nu pentru țările individuale”. Dar, potrivit ziarului din Berlin, guvernul Merkel ar fi purtat discuții strânse cu compania în ultima perioadă, la care ar fi făcut și o contraofertă.

În Germania, cazurile de contagiune depășesc în prezent 4.500, conform numărului făcut de Zeit: o creștere de 2.000 în doar două zile.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.