Coronavirus, tragedie în Portugalia: 30 de copii au fost internați în stare gravă la spital

Coronavirusul  din păcate, nu cruță nici copiii.   În Portugalia, 30 de copii infectați cu Covid-19 au fost internați în stare gravă la Spitalul Dona Estefânia. Maria João Brito, șefa unității de boli infecțioase a spitalului Dona Estefânia, a declarat că micuții nu aveau nicio boală preexistentă.

Deși studiile vorbesc de infecțiile  în special în rândul vârstnicilor, cu una sau mai multe patologii anterioare, Covid-19 pare să atace și copiii. Și asta se întâmplă în Portugalia.

Potrivit medicului portughez Brito, în general există mai puțini copii infectați la nivelul genelor decât adulții.  La copii, numărul de receptori din sistemul respirator este mai mic decât la adulți. Cu alte cuvinte, persoanele în vârstă au mai mulți receptori și în consecință se îmbolnăvesc mai ușor.  Mai mult, potrivit medicului, așa-numita imunitate înnăscută sau capacitatea de a lupta împotriva infecțiilor virale la copii este mai mare decât la adulți.

Șocant! O fetiță de 14 ani și-a ucis copilul pentru a avea timp de joacă cu prietenii ei

Din păcate, chiar dacă inițial s-a crezut că  virusul este mai puțin sever la copii, acest lucru nu este în întregime adevărat. În timp ce rata de mortalitate în rândul copiilor este mai mică, din păcate coronavirusul a făcut victime și în rândul celor  mici.

„Marea majoritate a copiilor internați sunt sănătoși. Perfect sănătoși. Acest lucru înseamnă că acest virus nu alege vârsta, clasele sociale, genurile sau grupurile etnice, virusul este același pentru toată lumea și toată lumea poate fi infectată  “, a spus Brito.

Sursa: Sabado

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.