Coronavirus, Tokyo a anulat comemorările pentru Fukushima

Guvernul japonez a decis anularea comemorărilor pentru aniversarea dezastrului de la Fukushima, pentru a conține riscurile unei infecții suplimentare de coronavirus, a anunțat executivul japonez.

Ceremonia trebuia să aibă loc miercuri, ziua celei de-a noua aniversări a triplului dezastru: cutremurul, tsunami și catastrofa nucleară.

După cutremurul de 9 grade pe scara Richter din nord-estul Japoniei, a urmat un tsunami, care a lovit în mai multe rânduri țărmurile coastei. Se estimează că tsunami-ul a inundat aproximativ 561 de km pătrați de țărm. Mai departe, tsunami-ul a deteriorat generatoarele electrice ale centralei nucleare de la Fukushima, care alimentau sistemul de răcire al acesteia. Din această cauză, rectoarele nucleare de la Fukushima au intrat în colaps, eliberând substanțe radioactive

Citește și NASA avertizează! Un asteroid mare va trece la o distanță mică pe lângă Terra: ”este mare cât Everestul”

Accidentul de la Fukushima, provocat de un cutremur care a dezlănțuit un tsumami, a fost cel mai mare hazard nuclear din lume după dezastrul de la Cernobîl, din 1986.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.