Coronavirus, toată Italia declarată zonă roșie: ce se poate și ce NU se poate face?

Premierul Conte a anunțat în seara zilei de luni, 9 martie, noi măsuri stricte pentru toată Italia. În special, întregul teritoriu național a fost supus acelorași reguli , eliminând așa-numitele „zone roșii”. Cu toate acestea, comportamentele care trebuie urmate de marți 10 martie nu sunt în întregime clare. De fapt, mulți oameni își pun aceeași întrebare: “Ce pot sau ce nu pot face?” . Să lămurim.

Textul decretului semnat de prim – ministru Giuseppe Conte a intrat în vigoare de marti, 10 martie dimineață și va rămâne valabil până la 03 aprilie. Cuprinde doar două articole și extinde măsurile adoptate anterior pentru zonele roșii și în restul Italiei. Restaurantele, barurile și cluburile rămân deschise între orele 6:00 și 18:00, asigurând distanța minimă de 1 metru între clienți. Centrele comerciale rămân deschise de luni până vineri. Sâmbăta și duminica sunt închise. Mutările dintr-o parte în alta trebuie să fie cât mai limitate. Și în acest ultim punct există o oarecare confuzie: ce pot sau nu pot face?

Citește și Coronavirus, nou decret: zona roșie a fost extinsă în toată Italia

Cele mai admisibile mutări sunt pentru a merge la locul de muncă, motive de sănătate sau de alte nevoi , cum ar fi, de exemplu, cumpărături de bază.

Este necesar să se efectueze o auto-certificare veridică capabilă să ateste motivele valabile ale mișcării. Cu toate acestea, este posibilă plimbarea pe jos, activitățile în aer liber, dar cu distanța necesară față de alte persoane de un metru și evitarea adunărilor . Există o „interdicție absolută” de a ieși din acasă pentru persoanele pozitive cu coronavirus. Dacă nu vă aflați în reședința dvs., puteți merge acasă sau vă puteți muta dintr-o municipalitate în alta , dar numai pe motive de muncă, sănătate și situații de nevoie. Cu toate acestea, nu există limitări în ceea ce privește transportul în comun.

Unul dintre cele două articole din decret scrie: ” Toate formele de adunare a persoanelor în locuri publice sau locuri deschise publicului sunt interzise în întreaga țară “.

Citește și Wizz Air și-a suspendat zborurile spre și dinspre Italia: ce se întâmplă cu biletele rezervate

Mai mult, „ evenimentele sportive și competițiile de toate tipurile și disciplinele au fost suspendate , în locuri publice sau private”. Activitățile școlare din instituții de toate nivelurile sunt de asemenea suspendate până la 3 aprilie 2020. În sfârșit, chiar ceremoniile religioase rămân temporar suspendate, dar este posibil să mergeți în lăcașuri de cult dacă este posibil să se mențină o distanță minimă de siguranță.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.