Coronavirus Texas, vice-guvernator: „Persoanele în vârstă pot muri dacă ajută la salvarea economiei”

Guvernatorul adjunct din Texas, Dan Patrick, a  apărut pe canalul de televiziune Fox New pentru a vorbi despre urgența coronavirusului din Statele Unite . Pentru locotenentul republican  în vârstă de 69 de ani, ar fi mai bine să moară decât să vadă cum măsurile de sănătate distrug economia americană. După această afirmație puternică, a spus că este sigur că mulți vârstnici din țară vor fi de acord cu el: „Dacă cineva mi-ar cere să-mi dau viața pentru supraviețuirea Americii, pentru copiii și nepoții mei, aș spune că da”.

“Haideți să ne întoarcem la muncă, să ne întoarcem la viață, să rămânem limpezi, iar cei dintre noi care au peste 70 de ani (care sunt cei mai expuși riscului conform Centrelor pentru controlul bolilor), vom avea grijă de noi înșine. Dar să nu sacrificăm țara “a spus el vorbind la ‘Monday night’, vorbind despre strategia de a face fata pandemiei globale de coronavirus. Adjunctul guvernatorului din Texas se teme că restricțiile luate pentru a face față situației de urgență ar putea avea repercusiuni fatale asupra stilului de viață american, din acest motiv ar prefera să riscă să moară pentru a proteja economia, pentru copiii și nepoții săi.

Citește și Coronavirus, dramă în Panama: Covid-19 a ucis o fată de 13 ani

 

Dacă prețul care trebuia plătit ar fi propria sa viață, el ar fi gata să se sacrifice. “Acest lucru nu înseamnă că am un suflet nobil sau că sunt  curajos”, a adăugat el. “Cred doar că există o mulțime de bunici ca mine în această țară.”

De  Centers for Disease Control a recomandat să se evite adunări de 50 sau mai multe persoane , timp de 8 săptămâni, și a sfătuit persoanelor de peste 65 de ani să rămână la domiciliu , dacă este posibil. Potrivit centrului, 8 din 10 decese prin coronavirus din Statele Unite sunt persoane cu vârsta de 65 de ani sau mai mari. Numărul oficial al victimelor, luni, este de peste 100.

În timp ce focarele sunt în prezent concentrate în unele zone ale țării, precum New York, experții sunt de acord că infecția se va răspândi. Texas are peste 350 de cazuri confirmate de Covid-19 și a înregistrat deja nouă decese.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.