Coronavirus, tată și fiică în carantină în SUA: “Factura pentru spitalizare este extrem mare, cum să o plătesc?”

Epidemia de Coronavirus probabil va băga în criză orice sistem spitalicesc deoarece în America tratamentul pentru Covid-19 este înfricoșător. Frank Wucinsk a simțit acest lucru pe pielea lui primind o factură sărată pentru testele pe care trebuia să le facă împreună cu fiica sa de trei ani, micuța Annabel. Ambii au trăit în carantină de spital după ce s-au întors de la Wuhan, dar nu erau bolnavi. La întoarcerea acasă factura pe care au primit-o este enormă.

“Am crezut că totul este plătit”, a declarat Wucinski pentru New York Times. Wucinski este din Pennsylvania, dar a trăit în China de ani buni, a acceptat oferta guvernului american de a evacua Wuhan cu Annabel la începutul lunii februarie, când virusul s-a răspândit. Soția sa, care nu este cetățean american, a rămas în China.

Imediat după ce au ajuns în Statele Unite, au intrat în carantină la Marine Corps Station Miramar, lângă San Diego și într-un spital de copii din apropiere, după ce micuța Annabel a început să tușească. Condițiile de sănătate ale fetei au alarmat militarii care au aranjat un transfer de urgență. „Personalul spitalului a fost foarte amabil, ne-au adus o mulțime de jucării – a spus Wucinski – dar am fost negativi la teste și când ne-am întors în Pennsylvania am văzut facturile. Cum pot plăti toate astea? “

Citește și Coronavirus, „crește riscul în Europa”

Factura spitalului, transportul ambulanței, testele și o radiografie au costat 3918 de dolari. Frank, care lucrează în China și a cărui asigurare nu acoperă în Statele Unite, trebuie să plătească din propriul buzunar. Nu a avut nevoie de tratament, dar a fost obligat de autorități să meargă la centrul medical. Costul mediu de o zi într-un spital american este de 4.293 de dolari.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.