Coronavirus, țările în care politicienii și-au redus salariile

După Bulgaria, chiar și Grecia, Japonia și Noua Zeelandă  politicienii au un aviz favorabil cu privire la reducerea salariilor lor pentru a ajuta sistemul  de urgență coronavirus. Mai exact, parlamentarii japonezi au optat pentru reducerea cu 20 la sută a salariilor, ca gest de solidaritate și sprijin pentru populație. Cei care se află în parlamentul din Japonia primesc un salar de aproximativ 1.294.000 de yeni pe lună, ceea ce înseamnă puțin peste 11.000 de euro. Hiroshi Moriyama , purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, a comentat decizia:

“Înțelegem dificultățile cetățenilor și problemele economice cu care se confruntă firmele și este important să ne adunăm forțele pentru a lupta împreună  împotriva coronavirusului”.

Coronavirus, în Bulgaria, miniștrii și deputații renunță la salarii

Un alt caz major în reducerea salariilor politicienilor pentru a face față situației de urgență coronavirus este cel din Noua Zeelandă, unde premierul Jacinda Ardern și ceilalți membri ai guvernului ei vor dona 20% din salariu pentru următoarele șase luni. În Europa există cazul Bulgariei , unde sacrificiul economic al miniștrilor și parlamentarilor va permite să strângă în jur de 740 de mii de euro.

Și apoi Grecia. Premierul Kyriakos Mitsotakis, le-a cerut parlamentarilor partidului său, Noua Democrație (Nd), să renunțe la 50 la sută din salariul lor pentru următoarele două luni. Propunerea a fost acceptată și de toți miniștrii și subsecretarii guvernului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.