Coronavirus SUA, toate cele 50 de state sunt afectate: 118 morți și peste șase mii infectați

Coronavirusul a afectat acum toate cele 50 de state americane , pe lângă capitala federală Washington DC: pandemia s-a răspândit pe întreg teritoriul SUA încă de ieri, când guvernatorul din Virginia de Vest – Jim Justice – a anunțat primul caz de contagiune în stat, relatează BBC o raportează online. Începând de marți, Virginia de Vest a fost singurul stat american care nu a confirmat cazuri pozitive.

Ieri, cazurile din țară au depășit 6.000, numărul morților crescând la 118 . Și situația este destinată să se înrăutățească, maximul preconizat ar fi nu mai devreme de 45 de zile. Donald Trump lansează un plan de mai multe miliarde de dolari pentru salvarea economiei americane de avalanșa coronavirusului.

Citește și Coronavirus, ideea lui Trump: 1000 de dolari la fiecare american

Ceea ce este cert este că Trump dorește, înainte de toate, să acorde ajutor direct familiilor americane. Deci, fiecare persoană adultă ar putea vedea un cec de peste 1.000 de dolari în următoarele două săptămâni, pentru a ușura o situație care este probabil să devină din ce în ce mai grea, cu majoritatea orașelor și afacerilor paralizate de epidemie.

„Americanii au nevoie de numerar și au nevoie de ei acum”, a spus Mnuchin, în sala de informare a Casei Albe.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.