Coronavirus, SUA alege pe cine să salveze: persoane cu dizabilități și alți pacienți excluși din terapia intensivă

SUA alege pe cine să salveze: persoane cu dizabilități și alți pacienți excluși din terapia intensivă

În Statele Unite, numărul infecțiilor cu coronavirus este în creștere și în ultimele ore a existat o creștere a cazurilor pozitive în statul New York. Pe măsură ce spitalele se pregătesc să fie invadate de pacienți pozitivi cu Covid-19, diverse state oferă criterii pentru a lua cele mai  dificile decizii, cum ar fi cum să aleagă pe cine să atașeze la un aparat respirator și cine nu.

Potrivit unui articol din presa italiană  , persoanele cu atrofie musculară spinală vor fi excluse din terapia intensivă din Tennessee . În Minnesota ciroza hepatică, bolile pulmonare și insuficiența cardiacă vor fi acele patologii care vor elimina posibilitatea de a avea un aparat respirator pentru pacienții cu coronavirus. În statul Washington și New York, Alabama, Tennessee, Utah, Minnesota, Colorado și Oregon , medicii vor trebui să își evalueze „capacitatea fizică și intelectuală generală” înainte de a interveni pentru a încerca să salveze o viață.

Citește și Un imam radical mulțumește virusului: „Un soldat trimis de Allah”

 

Printre cele aproximativ 36 de state care și-au dezvăluit criteriile în timpul acestei urgențe de sănătate, multe vorbesc despre condiții precise care pot duce la discriminarea persoanelor cu handicap. Aceste criterii au stârnit alarma asociațiilor pentru apărarea persoanelor cu handicap. Unele au dat în judecată statul Washington pentru a preveni intrarea în vigoare a criteriilor , alte organizații au apelat la guvernul federal pentru a impune administrațiilor locale și spitalelor principiul că persoanele cu dizabilități au dreptul la același tratament ca și alte persoane.

„Persoanele cu dizabilități sunt îngrozite că, dacă resursele devin din ce în ce mai rare, aceștia  vor fi trimiși în partea de jos a listei- spune Ari Ne’eman, profesor la Lurie Institute for Disability Policy dell’Università Brandeis -. Și au dreptate, pentru că multe state o afirmă destul de explicit  ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.